• TRISTA VIDA

    LI, CHI BELACQUA DE EDICIONES Ref. 9788496694200 Ver otros productos del mismo autor
    "Al marge de vanguardies, truculències i formalismes, es produeix al llarg dels 90 el sorgiment de la "nova escriptura de la realitat", en el que la història en majúscula es rescriu en miniatures quotidianes en el llenguatge de les passions humanes. (...) La principal representant d'aquest moviment ...
    Ancho: 150 cm Largo: 225 cm Pes: 250 gr
    Disponible en breu
    14,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : MobilPocket
    "Al marge de vanguardies, truculències i formalismes, es produeix al llarg dels 90 el sorgiment de la "nova escriptura de la realitat", en el que la història en majúscula es rescriu en miniatures quotidianes en el llenguatge de les passions humanes. (...) La principal representant d'aquest moviment és Chi Li (1957). Entre les seves obres destaca Trista vida que descriu la jornada ordinària d'un home casat, que dorm unes quatre o cinc hores, que fa cues per tot, suporta al seu cap... No estem davant d'un retrat èpic de l'obrer sacrificat que exaltava el maoísme, sinó davant de la constatació d'una vida insignificant, a la que no es vol donar més significat del que té."MANEL OLLÉ, professor d'Estudis d'Àsia Oriental la Universitat Pompeu Fabra.
    "Trista vida ens llança "les cent flores" amb una prosa subtil, tràgicament irònica. Chi Li: una Ventafocs envoltada entre ombres xineses."ANDRÉ CLAVEL, L'EXPRESS Livres
    Aquesta és la història d'un dia cualsevol a la vida de Yin Jiahou, un treballador de la industria metalúrgica de Wuan. La virtut principal d'aquesta novel·la, escrita amb gran sensibilitat i sutilesa, és la seva absoluta actualitat, allunyada de l'exaltació comunista al treballador.
    El protagonista i la seva familia viuen a una gran ciutat industrial al sud de la China, capital de la provincia de Hubei. Un dia de finals de maig, Yin Jiahou es lleva a les 5 del matí al seu minúscol apartament i comença el llarg camí cap a la fábrica: cues, autobusos, el transbordador que travessa el riu Yangtsé... De nit, un cop superats els problemas de la feina i els fantasmes del present i del passat, torna a casa on l'espera la seva esposa. La monotonía de la seva vida es trencarà quan descobreix que la seva familia ha d'abandonar la casa on han viscut fins ara.
    La delicadesa literaria de Chi Li aconsegueix transportar-nos a un món tan llunyà com proper, doncs la vida gris d'un personatge anodí en un dia cualsevol, no deixa de ser una metàfora de la soletat i la incomunicació. És en aquest sentit que la mirada de Chi Li (carregada d'ironía sota un estil auster) dota a aquesta historia i al seu personatje, d'una càrrega emocional que aconsegueix encomiar la realitat d'una vida trista.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.