• POBLET, SENYOR FEUDAL

    VALENTÍ GUAL VILÀ COSSETANIA EDICIONS Ref. 9788497912495 Ver otros productos de la misma colección Ver otros productos del mismo autor
    El propòsit del llibre és descriure el fons documental de l'armari III de l'Arxiu de Poblet de cara a posar-lo a la disposició dels investigadors i dels lectors en general. Hem d'advertir que aquest exemplar conté els índexs onomàstic i toponímic tant de l'armari II com del III, elaborats gràcies a ...
    Pes: 250 gr
    Disponible en breu
    32,50 €
  • Descripció

    • Encuadernació : ePub
    • ISBN : 978-84-9791-249-5
    • Data d'edició : 20/03/2007
    • Any Edició : 0
    • Idioma : Catalán
    • Autors : VALENTÍ GUAL VILÀ
    • Nº de pàgines : 0
    • Col·lecció : ALTRES
    El propòsit del llibre és descriure el fons documental de l'armari III de l'Arxiu de Poblet de cara a posar-lo a la disposició dels investigadors i dels lectors en general. Hem d'advertir que aquest exemplar conté els índexs onomàstic i toponímic tant de l'armari II com del III, elaborats gràcies a l'excel·lent feina de fra Xavier Guanter, bibliotecari de Poblet.
    L'abat de Poblet expressa la seva satisfacció per la nova publicació "d'un nou armari de l'Arxiu de Poblet, el tercer, distribuït en dos grans apartats. Un primer gran bloc dedicat als processos civils en què Poblet fou part a causa del seu paper com a importantíssim senyor feudal. Destaquen, entre molts altres, els plets amb els comuns de Vimbodí i de Verdú, les dues joies de la corona pobletana, així com els conflictes derivats de l'explotació de la ingent massa forestal coneguda com el Bosc de Poblet. S'hi conserven les causes ordinàries, els arbitratges, les concòrdies, les declaracions dels testimonis, els al·legats d'advocats i procuradors i no sempre les resolucions, car l'exclaustració de 1835 arribà quan la justícia encara no havia emès sentència. Un segon gran paquet de documentació correspon al patrimoni de Poblet. S'hi guarden els valuosos títols de propietat, un gran nombre d'establiments emfitèutics practicats per Poblet en els seus vastos dominis, les rendes percebudes, els comptes dels bossers i de l'administració en general, centenars de rebuts i cobraments de censos, i els capbreus a què els vassalls del monestir es veien obligats perquè quedés clara i ben dibuixada la senyoria pobletana.
    »Com podeu veure són temes que afecten la vida ordinària dels pobles i veïnatges de Poblet, dels vassalls del monestir. Temes que poden donar-nos a conèixer aspectes interessants de la vida social i econòmica d'aquells segles medievals i de l'època moderna, en relació amb el monestir de Poblet i els seus dominis."

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.