• 17/12/2018 19:00 h Llibreria Jaimes c/ València 318 - 08009 Barcelona

  Margarida Castells, traductora, parla d’"El suïcidi i el cant", poesia popular de les dones paixtus d'Afganistan

  Els quarts dilluns : Tertúlia d’en Francesc Parcerisas, amb un fotògraf, poeta, traductor, crític...

  Poesia popular de les dones paixtus d'Afganistan, recull de breus poemes d'una gran intensitat i bellesa. (Editorial Karwan)

  A les valls afganeses i als camps de refugiats del Pakistan, les dones paixtus improvisen breus poemes d’una intensitat i bellesa inusitades: els landais. Aquesta forma poètica limitada a dos versos sovint rimats s’acostuma a recitar acompanyada de música en cercles exclusivament femenins. Són versos anònims que es creen en comunitat, i només perviuen a través del temps els que queden gravats en la memòria col·lectiva. La veu dels landais és la d’una dona lliure que manifesta les seves inquietuds, les seves alegries i els seus plaers: un cant que és alhora un crit desconsolat àvid de vida amb el qual la dona afronta l’opressió de la societat tribal i patriarcal. D’aquesta protesta ofegada només en deixa dos testimonis: el suïcidi i el cant. Si amb el suïcidi imposa un acte socialment irrecuperable, a través del cant exerceix un desafiament de naturalesa idèntica que, a la seva manera, pot revelar-se fatal. I és que les melodies dels landais exalten incessantment tres temes amb regust de sang: l’amor, l’honor i la mort.

  Comprar el llibre: 15€

  Entrada lliure

  Properes sessions   HIVERN 2019

  Primera sessió, dilluns 28 de gener. Blanca Llum Vidal parla del seu llibre Amor en brega (Pagès editors), de la seva obra i  de les seves edicions de Víctor Català i de Mª Aurèlia Capmany.

  Segona sessió, dilluns 25 de febrer. Francesc Prat parla dels seus dos darrers llibres, Escarabeu i Celístia (Jardins de Samarcanda, 2011 i 2016).

  Tercera sessió, dilluns 25 de març. Joan Guerrero comenta La caja de cerillas i la relació entre fotografia i poesia.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto