• 14/06/2024 18:30 h Llibreria Jaimes - Carrer València 318 - 08009 BCN

    Exposició fotogràfica "Motanka protectora" d'Ucraïna d'Anna Dombrovskaya i taller de motankas amb l'artista Hanna Shmatukha

    En col·laboració amb l'Embaixada de les Arts d'Ucraïna

    Quan va arribar la guerra, era impossible de creure, la ment es va negar a pensar amb realisme. Semblava que estàvem en un somni terrible, com si aviat ens despertaríem i tot hagués acabat. El més important, a través d'aquests terribles esdeveniments, vam aprendre a estimar encara més! Estimar les seves famílies, la seva terra, la seva ciutat!

    La exposición fotográfica "MOTANKA PROTECTORA" te invita a descubrir el mundo único de las muñecas-motanka ucranianas. Estas encantadoras obras de arte no solo embellecen nuestras almas con su belleza, sino que también llevan un profundo simbolismo y valor hereditario. Cada muñeca-motanka es un amuleto que personifica la unión de los lazos familiares y las generaciones. Simboliza la vida, la fertilidad y la fuerza femenina. La peculiaridad de la motanka ucraniana es que representa solo figuras femeninas y, en ocasiones, infantiles. Esto se debe al importante lugar de la mujer en la cosmovisión de nuestros antepasados y a la personificación en la figura de la muñeca de la diosa pagana de la fertilidad, Donda. La base de tela de la motanka simboliza el espíritu y la sabiduría de los antepasados. Junto con la tela, se utilizaban otros materiales naturales, como hilos de lino, con los cuales se confeccionaba el cabello. En algunos rostros se bordaba o se colocaba un hilo en forma de cruz, un antiguo símbolo solar de los eslavos. Esta exposición fotográfica ofrece sumergirse en el mundo del patrimonio cultural de Ucrania a través de la lente de las muñecas-motanka. Podrás apreciar el trabajo delicado de la artista y descubrir los secretos de sus creaciones. ¡Únete a nosotros en este viaje al mundo de las muñecas-motanka y descubre los tesoros del patrimonio ucraniano!


Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.