• 08/03/2023 19:00 h Llibreria Jaimes - Carrer València 318 - 08009 BCN

    Presentació del llibre " Per qui em prenc " de la poeta Lori Saint-Martin de LaBreuEdicions

    Amb el traductor Antoni Clapés i la traductora Elisabet Ràfols i la lectura de fragments dels actors Oriol Guinart i Antònia Jaume

    Per qui em prenc ( " Pour qui je me prends " )  és un récit autobiogràfic en què l'autora explica què la va empènyer a canviar de nom, de vida i de llengua materna. 

    De passar de viure en el marc d'una família de classe obrera d'una provinciana ciutat angloparlant de l'estat d'Ontario a viure amb total llibertat a la ciutat de Quebec, la capital de la província francòfona del mateix nom, Lori Saint-Martin (Kitchener, Canadà, 1959 - París, 2022) escriu Per qui em prenc que va prendre aquesta decisió perquè «la meva mare no em pogués llegir» i perquè a la ciutat de Kitchener s'ofegava, no podia respirar. 

    La llengua i la cultura franceses (i París, com a far predominant) seduïen d'una manera tan exagerada aquella adolescent que vivia un permanent conflicte generacional amb la mare, que li semblà que l'única manera de salvar-se era fugir, canviar de tot, canviar-ho tot.

    Convertida en una destacada professora universitària, traductora en tres llengües, guanyadora diverses vegades de premis i honors literaris, instal·lada amb el marit i dos fills al cor de Montreal, semblaria que totes li van pondre, a Lori Saint-Martin, que no parava de viatjar. 

    L'èxit social —potser també el personal— la perseguien, i la seva literatura té un lloc ben destacat en la bibliografia del Quebec.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.