• 09/05/2022 19:00 h Llibreria Jaimes c/ València 318 - 08009 Barcelona

    Exposició-presentació del llibre "Recosits" i dels seus dibuixos

    Amb els autors : el poeta Antoni Clapés i l'artista visual Alicia Casadesús

    Alícia Casadesús (L'Esquirol, 1968) és artista visual. Viu l'art com una part indissociable de la vida, com una manera d'estar, de mirar, de pensar i des d'on dir el món. Dir-lo d'una manera lenta, una mica a contracorrent de com el vivim. Amb el seu art intenta dir l'evanescència i la perdurabilitat; dir la llum, el gest, les relacions, la substància de les coses. Dir la natura. I ho fa a prop del silenci, intentant aportar també un silenci a l'espectador, enmig del brogit de la societat on habita.

    Antoni Clapés (Sabadell, 1948) és poeta. Conrea una poesia de caire breu, que es vol essencial i despullada d’artificis: nua, austera.
    La seva escriptura és una meditació sobre l’ésser i el devenir (el silenci, el text, el llenguatge, el temps, la memòria) que esdevé una indagació sobre aquests temes i sobre la llum —tant en el concepte físic com metafísic— i  la naturalesa, per establir zones de sensibilitat compartida amb el lector.

    L'exposició : S'exposen una àmplia selecció dels vint-i-quatre dibuixos que fan part del llibre.

    El llibre : Recosits parla del concepte de lloc. El lloc entès com l’espai propi, el que cadascú habita mentalment, la nostra «petita pàtria». No pas una pàtria política, sinó un indret, físic o moral, que interioritzem i que s’ha anat afaiçonant amb les pròpies arrels, els orígens, les vivències, les relacions... Aquell lloc que ens dona tranquil·litat i serenitat. Però Recosits parla també del seu oposat, de la nostàlgia, del dolor de la pèrdua del lloc. Una pèrdua que pot haver-se produït per circumstàncies diverses —entre d'altres, la degradació d’un espai, la falta de temps personal, la incomoditat de viure, o també i sobretot, l'exili.

    A partir d’aquest material en el llibre poemes i imatges conflueixen en un únic discurs, en un mateix dir. No hi ha cap voluntat d’ècfrasi. Cap intent d’il·lustrar amb paraules o imatges allò que les imatges o les paraules diuen.

    Una mirada única sobre la dimensió ontològica de l’existència, que s’articula en dues parts, la primera com a reflexió sobre el lloc i la vida, i la segona sobre la pèrdua del lloc i l’exili. L’exili com una de les formes de l’errar, que potser són una i la mateixa cosa.

    I amb el vent, com una presència sense lloc, permanent, metàfora de deriva, falta d’ancoratge, canvi, desorientació, força, batzacs.

    Entrada lliure



Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.