• 11/01/2021 19:00 h Llibreria Jaimes c/ València 318 - 08009 Barcelona

    Ajornat i nova data en breu Lectures de la modernitat poètica nº 43 : Akiko Yosano vista per Mercè Altimir

    Un cicle de poesia coordinat per Antoni Clapés - Cafè Central

    Yosano Shiyo (Sakai, Japó, 7 de desembre de 1878 – Tòquio, 29 de maig de 1942), coneguda pel seu nom de ploma Yosano Akiko, fou una escriptora, poeta, pionera del feminisme, pacifista i reformista social japonesa que va desenvolupar la seva tasca entre les eres Meiji, Taisho i el principi de la Showa. Amb el seu nom real va ser una de les poetes més famoses i controvertides de la literatura japonesa contemporània.

    Comprar llibre : "Cabells enredats, una tria de 102 tankes de Midaregami"

    Amb el propòsit de difondre entre el públic català altres autors i obres encara desconeguts a casa nostra, hem optat per oferir una tria de 102 tankes d?entre les 399 que integren la primera edició del recull. Una tanka es compon de trenta-una síl·labes distribuïdes en 5 ku de la manera segu¨ent: 5 / 7 / 5 / 7 / 7. Hem acompanyat molts dels poemes traduïts amb comentaris sobre lèxic, context literari i biogràfic, simbolisme, etc., per a l?elaboració dels quals hem comptat amb l'ajut dels treballs d'estudiosos de l'obra d'Akiko: Itsumi Ikumi (1996) principalment, però també Meiko Matsudaira (2000), Janine Beichman (2002), Claire Dodane (2000, 2010) i Leith Morton (2007). A les seves aportacions, cal afegir-hi algunes apreciacions de lectura de collita pròpia. Cabells enredats és una crònica de l?entusiasme i el coratge juvenil d?una jove poeta. Parla de l'amor, de l'art, de la poesia i de la lluita per la llibertat personal.

    Properes lectures:
    Alda Merini (Meritxell Cucurella-Jorba)

    Entrada lliure, totes les condicions sanitàries son respectades per la salut de tots

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.