• 11/11/2019 19:00 h Llibreria Jaimes c/ València 318 - 08009 Barcelona

    Wallace Stevens vist per Jaume Coll Mariné : Lectures de la modernitat poètica nº 35

    Un cicle de poesia coordinat per Antoni Clapés - Cafè Central

    Wallace Stevens (Reading, Pennsylvania, 1879 - Hartford, Connecticut, 1955) És per a molts crítics, inclòs Harold Bloom, el millor poeta americà des de Walt Whitman. Pertany al grup generacional dels modernistes, en el qual trobem noms com Ezra Pound, T. S. Elliot, William Carlos Williams i Marianne Moore. La seva poètica es caracteritza per una riquesa verbal incommensurable, la fusió de diverses tradicions culturals, l'elegància expressiva percudida pel vigor i l'entusiasme. Stevens tractà els grans temes i n'afegí de propis a la poesia moderna, des de la solitud de l'home fins a la recerca d'una resposta espiritual en un món sense Déu. Amb una capacitat única per a creacions metafòriques extraordinàries, Stevens acut al món de la imaginació per atènyer una poesia que no consola ni alliçona, sinó que proposa alternatives a la lluita solitària i moridora de l'home del nostre temps. 

    Jaume Coll Mariné (Muntanyola, 1989) és un poeta català i baixista i contrabaixista al grup de pop-rock Obeses. És llicenciat en filosofia i prepara un treball de doctorat sobre Segimon Serrallonga. El 2017 va guanyar per unanimitat del jurat el premi Ausiàs March de poesia pel llibre Un arbre molt alt. L'abril del 2019 va rebre el premi Cavall verd - Josep Maria Llompart de l'AELC al millor llibre de poesia publicat el 2018, també per Un arbre molt alt.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto