• 13/11/2019 19:00 h Llibreria Jaimes c/ València 318 - 08009 Barcelona

  Exposició-venda de les il·lustracions originals de Pilar Abad

  24 aiguades de Pilar Abad que il·lustren els poemes del llibre de poemes "Heimat" d'Antoni Clapés

  Parlarem del nou recull de poemes: Heimat (suite helvètica) i dels vint-i-quatre dibuixos a l’aiguada de Pilar Abad, que podrem veure en l'exposició-venda de l'espai galeria de la llibreria Jaimes i que il·lustren els 24 poemes d’Antoni Clapés. Víctor Sunyol ha escrit un afinat epíleg.

  El nom del llibre, heimat, és una paraula alemanya difícil de traduir, però que podríem imaginar com el país natal o el lloc —real o imaginat— on ens sentim com a casa, on és possible escoltar el silenci del “pur fremir entre dos instants”. Heimat és l’oposat al desarrelament.

  Lluny de les consideracions polítiques que al segle dinou se li van poder donar, heimat s’acostaria a la idea de país que Pla va descriure de l’Empordanet des del Pedró de Pals.

  Els vint-i-quatre dibuixos i poemes tracten de reflectir el sentiment de pertinença en un lloc on encara és possible la felicitat personal.

  El llibre, publicat per Cafè Central, ha estat imprès per Marc Castells artgrafia de Sabadell, sobre paper biotip de 160 grs i coberta amb cartolina plan llis de 540 grs Harvest. És una edició de cent exemplars, numerats i signats pels autors.

  Entre congestes

  el bosc s’enfila serra amunt

  per carenejar

  límits.

              Alena, el bosc.

  I aquest alenar

  esdevé una de les grans formes

  del silenci.

  I del dolor.Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto