• L'ART DELS REIS CATALANS

    ESPLENDOR I RIQUESA DE LA CORONA D'ARAGÓ

    ESPAÑOL BERTRAN, FRANCESCA ANGLE EDITORIAL Ref. 9788415002437 Ver otros productos de la misma colección Ver otros productos del mismo autor
    Esplendor i riquesa de la Corona d'AragóLa Corona d'Aragó, com altres regnes europeus, va impulsar les arts en els diversos territoris sota el seu domini. Aquest llibre mostra que els reis concebien els seus escenaris com una plasmació del seu poder: arquitectura, escultura, pintura, miniatures, orf...
    Ancho: 240 cm Largo: 300 cm Pes: 250 gr
    Disponible en breu
    29,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : ePub
    • ISBN : 978-84-15002-43-7
    • Data d'edició : 01/11/2010
    • Any Edició : 2010
    • Idioma : Catalán
    • Autors : ESPAÑOL BERTRAN, FRANCESCA
    • Nº de pàgines : 254
    • Col·lecció : ARTS
    • Nº de col·lecció : 2
    Esplendor i riquesa de la Corona d'Aragó

    La Corona d'Aragó, com altres regnes europeus, va impulsar les arts en els diversos territoris sota el seu domini. Aquest llibre mostra que els reis concebien els seus escenaris com una plasmació del seu poder: arquitectura, escultura, pintura, miniatures, orfebreria... es posen al servei de l'enaltiment d'aquest poder i de la seva ostentació. Les mostres artístiques abracen les residències reials (palaus i castells), l'art funerari, els escenaris de devoció (esglésies i monestirs) i el riquíssim tresor. I això en el vast territori de la corona: des del castell nou de Nàpols a l'Aljaferia de Saragossa, des del Castell de Perpinyà als antics palaus de València, passant pels palaus barcelonins i els monestirs catalans i valencians. «Els escenaris del rei» recull cinc segles d'art català (del segle XI al XV) recollits per primera vegada en una edició de luxe.



    Francesca Español

    (Vilallonga del Camp, 1956) És professora titular de la Universitat de Barcelona. Treballa preferentment sobre art medieval. Ha publicat: «Arte gótico I» (1991), «L'arquitectura religiosa romànica a la Conca de Barberà i Segarra tarragonina» (1991), «Guillem Seguer de Montblanc. Un mestre tres-centista, pintor i arquitecte» (1994), «El escultor Bartomeu de Robio y Lleida, un eco de la plástica toscana en Catalunya» (1994). Té treballs sobre iconografia, història de les mentalitats o arquitectura i escultura d'època romànica i gòtica. Ha codirigit el «Catàleg d'escultura i pintura medievals del Museu Frederic Marès de Barcelona» (1991) i ha comissariat diverses exposicions.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.